Joia de acțiune este o zi pe săptămână în care îmi doresc să fac ceva ce mi-am propus mai de mult timp, dar nu am apucat sau am uitat, o zi în care să mulțumesc cuiva, să citesc ceva interesant, să încep să fac lucrurile altfel. Iar joia de acțiune, mi-ar plăcea nu să fie doar despre mine. Mi-ar plăcea să inspir la acțiune și alte persoane care vor poposi pe acest blog, să promovez ideile/ blogurile care-mi plac și să pot să regăsesc aici anumite idei atunci când rămân fără inspirație.
***
Joia aceasta vă propun o serie de articole care mie mi-au atras atenția pe parcursul ultimelor săptămâni cu gândul că poate vă vor fi de folos. V-am mai spus că pe mine mereu mă ajută să citesc/ să cunosc experiențele altor persoane, mă ajută să reflectez mai bine la propria situație sau la lucrurile care mă deranjează ori îmi plac.
Felul în care le vorbim copiilor noștri devine vocea lor – Simona Rentea are și ea un copil de aproape 3 ani ca mine. Și eu, ca ea, consider că e nevoie de multă blândețe în relația cu copiii noștri. Citiți articolul care vine ca o briză răcoroasă să ne amintească ceea ce știm și noi de fapt, doar că uneori uităm…
Podcast Școala de bani cu Ana Nicolescu – A vorbi despre bani este aproape un subiect tabu. Acesta este un podcast pe care vă invit să-l ascultați că poate veți găsi idei faine. Vă încurajez să ascultați podcasturi sau video-uri ori de câte ori aveti posibilitatea (ca mămici știu că nu prea este timp, dar de exemplu, v-am spus că eu ascult înainte de culcare diverse podcasturi sau video-uri de pe YouTube).
Cărți și colecții de cărți citite cu plăcere pe timp de izolare, 3-7 ani – partea I – Aici se regăsesc și câteva dintre cărțile pe care le avem și noi și-i plac lui Mihail (sub 3 ani).
Ca de la părinte la părinte: câteva idei de parenting din cărți, dar chiar funcționează și în realitate – cel mai recent articol de-al meu publicat pe Republica.ro. Cred cu tărie în tot ceea ce am scris acolo și aplic în mod constant ideile respective în viața noastră cu 2 copii.
Ce cărți am citit în pandemie și ce am câștigat – O listă interesantă de cărți publicată de o altă mămică (de 2 fete mai măricele).
Ce m-a învățat despre mine însămi un consultant de imagine – Oh, ce îmi doresc și eu să apelez la un astfel de consultant! E pe wishlist 🙂 Alături de un curs de automachiaj 🙂
Rețete încercate recent:
Papanași dulci – moldovenești – Mi-a tot bătut soțul să-i fac papanași prăjiți ca la mama acasă. Mama lui, adică. 🙂 Și cum n-am mai făcut așa ceva niciodată, am căutat rețete pe net. Mărturisesc că de cele mai multe ori prefer rețetele video pentru că mă ajută foarte mult să îmi dau seama care trebuie să fie consistența aluatului. Rețeta aceasta mi-a ieșit foarte bine din prima.
Papanași din brânză dulce – Aceștia sunt papanași fierți, similari cu gomboții și mi-au ieșit absolut delicios. Am folosit branză Pilos de la Lidl cu 9,5 % grăsime care are 275 gr. și mi-au ieșit 11 bucăți. A fost bătaie pe ele 🙂
Rețete pe care vreau să le încerc cât de curând:
Scones cu căpșiuni pentru micul dejun – rețetă fără îndulcitori – Un fel de amestecă niște ingredinete ca să iasă ceva bun
Negresă delicioasă fără ouă – N-am încercat-o, dar îmi place cum sună pentru că este genul de rețetă care durează aproximativ 30 de minute.
***
Voi aveți ceva recomandări interesante și utile?
Hey, mulțumim pentru articol, foarte drăguț. Abia așteptăm poze cu scones-urile cu căpșuni. Sperăm să le savurați!
Și eu! Când vin părinții soțului vreau să-i impresionez la micul dejun 😅