Joia de acțiune

Joia de acțiune (nr. 17)

Joia de acțiune este o zi pe săptămână în care îmi doresc să fac ceva ce mi-am propus mai de mult timp, dar nu am apucat sau am uitat, o zi în care să mulțumesc cuiva, să citesc ceva interesant, să încep să fac lucrurile altfel. Dar joia de acțiune, mi-ar plăcea nu să fie doar despre mine. Mi-ar plăcea să inspir la acțiune și alte persoane care vor poposi pe acest blog, să promovez ideile/ blogurile care-mi plac și să pot să regăsesc aici anumite idei atunci când rămân fără inspirație.

***

Săptămâna aceasta vă propun câteva articole sau video diferite între ele, dar care pe mine m-au pus pe gânduri. Sunt resurse pe care le-am găsit valoroase și care merită să fie împărtășite.

 1. Poți să ai zeci de joburi, dar să nu ai o carieră. Ai un plan onest de dezvoltare? – Sunt în concediul de creștere a copilului de 4 luni deja. Nu știu până când, dar acest articol m-a făcut să fiu conștientă că ar trebui să regândesc puțin „cariera” mea profesională.
 2. 7 investiții pe care le faci în tine ca să-ți îmbunătățești viața – Pe mine acest articol m-a îndemnat la un exercițiu de introspecție. Pe care dintre aceste investiții le fac în mine, m-am întrebat.
 3. Cum poți seta limite sănătoase – Este despre limitele pe care le setăm noi în relație cu ceilalți.

Resurse pentru părinți

 1. 2 tools for effectively set limits with children – Am reținut de aici că nu trebuie date prea multe explicații copilului atunci când e gata să facă o criză. De multe ori, repet de n-șpe mii de ori ce n-are voie să facă atunci când copilul are o criză. Uneori, poate chiar și pentru a-i acoperi plânsul… Ar trebui să fiu mai fermă cu ceea ce nu are voie să facă. Dar pentru asta, ar trebui să definesc mai clar ce limite vreau să stabilesc pentru copilul meu. Cred că zilele acestea voi discuta cu soțul meu pe tema asta, pentru că simțim că am devenit inconsecvenți și nu mai suntem pe aceeași lungime de unde în multe situații de când cu coronavirusul acesta…
 2. Ten reasosns why 2-year-olds are magical (not terrible) – De recitit la nevoie 🙂
 3. Ca mamă a trei băieți am început să mă interesez de meseriile care vor fi căutate peste 10 ani – WOW! Eu mai mult de unde-l dau la grădiniță din toamnă pe Mihail nu mi-am pus problema…

Nota Bene: Acest articol este publicat azi, vineri. Joia de acțiune nu este legată doar de ziua de joi (mă ajută pe mine să fiu organizată – deși nu mi-a ieșit săptămâna aceasta). Joia de acțiune, pentru mine, este mai mult despre acțiune.

 

 

S-ar putea să-ți placă și...

2 comentarii

 1. Buna! Multumesc mult că ai inclus si articolul meu, te imbratisez!

  1. mamiefericita spune:

   Mi s-a părut util. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *