Ghid planificare meniu – sau cum aleg să ajut copiii cu probleme de sănătate într-un mod practic și creativ
Nu știu câți dintre voi donați în mod curent bani către ONG-uri sau alte cauze caritabile, dar eu donez lunar câte 2 Euro prin SMS la 8844 către Hope & Homes (text HOPE) și SOS Satele copiilor (text MAMA) și o mai fac ocazional către alte cauze.
De asemenea, nu știu câți dintre voi știți că există și grupuri dedicate de suport pentru anumite cauze speciale cu probleme de sănătate. Eu fac parte din 2 grupuri: Save Alexa și Împreună pentru Alessia – SMA1 (înainte se numea Împreună pentru Noel, dar s-a reușit să se strângă suma record de 2,4 milioane de dolari, astfel că el va începe în curând tratamentul). Din păcate, există o mulțime de copii cu probleze, cu forme rare de boli. Am învățat între timp, de când sunt mamă, să fiu mai empatică și să ajut cât pot de mult. Dar, am învățat și că nu pot lua eu durerea lumii, astfel că nu las aceste cazuri să mă afecteze emoțional. De asemenea, cred că putem ajuta mult și prin rugăciunile noastre.
Dacă doriți puteți să intrați în acele grupuri și să donați/ licitați produse. Dacă nu, atunci puteți să donați în conturile respective și fără să faceți parte din acele grupuri de Facebook.
Save Alexa:
Sms la nr. 8828 cu textul Alexandra pentru 2 Euro (este suficient pentru a primi Ghidul).
Cont ING România: Ro94INGB0000999910586563
Titular: Verginia Vintu
Revolut:
Nume: Save Alexa
Tel.: 004 0747 042 082
ID: anamark0gc
Modul concret în care m-am gândit să ajut eu este să realizez un Ghid pentru planificarea meselor . Acest Ghid îl puteți primi prin email (anamaria.coatu@gmail.com) sau prin mesaj pe Facebook în aproximativ 24 de ore de la trimiterea dovezii plății de 10 lei către Alexa sau Alessia. Eu vă voi trimite documentul în pdf în intervalul orar 21.00 – 23.00, în principiu. Adică după ce am culcat copiii.
Împreună pentru Alessia – SMA1:
Cont Banca Transilvania:
RO33BTRLRONCRT0532233601
Beneficiar: Asociația pentru micuțul Noel
BT Pay/ Revolut:
0752 076 131
Am realizat acest Ghid tocmai pentru că simt că am bâjbâit mult ca mamă în privința gătitului și a mâncărurilor. De asemenea, simt că noi ca familie cheltuim și risipim destul mult în privința mâncării.
Ghidul, să știți, ar valora mult mai mult de 10 lei, pentru ca l-am realizat în multe ore de lucru, în jur de 20 de ore de muncă: documentare, draft pe hârtie, proces de gândire și creație, draft la calculator, solicitare feedback, design.
Ideile de mâncare propuse în acest Ghid NU sunt mâncăruri de dietă (nici pentru slăbit, nici pentru cei cu nevoi speciale, nici pentru copii în mod deosebit). Eu nu sunt medic nutriționist, sunt doar o mamă interesată să transforme gătitul din povară în ceva plăcut (mâncatul sigur este 🙂 ).
Cred că o planificare corectă a meselor, odată intrată în rutină, poate să îmbunătățească calitatea vieții întregii familii, să reducă bugetul cheltuit aiurea pe mese în oraș sau mâncare comandată acasă sau mâncare congelată cumpărată ad-hoc pentru a improviza o cină.
Cred, de asemenea, că planificarea corectă a meselor poate ajuta mama să se elibereze de stresul „Ce mâncăm azi?” sau „Ce avem la cină?”. În plus, poate reduce timpul de pregătire a mesei prin eficientizarea procesului în sine: ai totul la îndemână pentru că ai cumpărat din timp cele necesare; nu mai trebuie să improvizezi pentru că ai scris ce vei găti; poți găti mai multă mâncare într-o zi pentru ca mai apoi s-o ai pentru câteva zile.
Între timp, până realizați donația, pentru inspirație privind meniul vă las cu Emily Norris, o vlogger-iță pe care o urmăresc: 7 family meal ideas și A week of family dinners.
Ce spuneți? Ajutăm și noi împreună?