17/04/2018

De ce vreau sa fiu antreprenor

By mamiefericita

Nu știu alții cum sunt, dar eu m-am săturat să lucrez pentru alții… 🙂 De ce vreau să fiu antreprenor? Pentru că vreau ca Mihail să crească într-un mediu antreprenorial și să aibă un alt start în viață decât am avut eu. Pentru că vreau să las ceva bun și frumos în urma mea…

Până să îl avem pe Mihail nu am avut curajul acesta și nici nu consideram că am experiență suficientă. Acum, cred că e nevoie de curaj, experiență de muncă și un dram de nebunie, pe lângă sprijinul familiei și multă, multă muncă.

Mihail are deja 7 luni și jumătate, iar din perioada sarcinii mi-am tot venit tot felul de idei de afaceri, pe care le-am tot rumegat. Și acum cred că pot fi idei de succes, dar între timp, mi-a venit o idee mai arzătoare și care cred că ar aduce o contribuție reală și în societate. Vreau să-mi deschid un atelier de croitorie (n-am experiență, dar am început deja un curs specializat), unde să realizez cu drag haine de gală și pentru ocazii speciale pentru femeile însărcinate și pentru mamele care alăptează.

Pe perioada sarcinii am mers la o nuntă și mi-am găsit cu greu o rochiță mai largă (într-atât încât să i-o împrumut și altei colege de la serviciu tot pentru o nuntă), pe care cu câteva zile înainte de nuntă am dus-o la ajustat la un atelier de coroitorie. Câteva săptămâni am tot căutat rochia perfectă. Dar pentru noua mea condiție nu găseam nici măcar o rochie imperfectă… De asemenea, vom fi nași anul acesta și suntem foarte bucuroși și mândri de primii noștri fini. Însă, eu am un stres în plus: cu ce mă îmbrac ca să pot și alăpta…

De la idee la afacerea propriu-zisă e un pas mare. Momentan, m-am înscris în proiectul StartUpAir implementat de către Asociația Inceptus România și particip la cursurile de antreprenoriat furnizate de către Asociația D`Imago. Am mai scris despre asta aici.

Nu știu dacă voi fi una dintre cele 60 de persoane care vor primi finanțare, însă sunt hotarâtă să pornesc afacerea, fie și cu pași mici. La noi în apartament, cu o mașină de cusut, cu 2-3 modele de haine, cu reclamă pe facebook, instagram, online, în general. Cred că această afacere, nu doar că ne va aduce mie și familiei mele un venit decent (că doar de asta facem afaceri, nu?), dar cred că va aduce plus valoare și pentru mămicile și viitoarele mămici.

Între timp, am elaborat un chestionar la care v-aș fi recunoscătoare dacă ați răspunde până vineri, 20 aprilie, voi, cele care sunteți femei însărcinate sau mame care alăptează. Și poate, îmi lăsați un feedback la misiunea și viziunea pe care care le-am propus pentru mica mea afacere…

Misiune:  Îmbrăcăm femeile însărcinate și mamele care alăptează pentru a se bucura de noua perioadă a vieții.

Viziune: Prețuim frumusețea și feminitatea prin creații vestimentare care încurajează alăptarea și redefinesc perioada gravidității.

Dincolo de acestea, cred că pe perioada gravidității și alăptării o femeie vrea să se simtă … în primul rând, femeie. Prea ni se spune cât sunt de speciale perioadele respective, încât vrem să mai experimentăm și normalul sau cum eram înainte. Acest „cum eram înainte” nu va mai fi niciodată, dar această perioadă nouă reprezintă o bună ocazie să ne reinventăm. O haină frumoasă, o coafură nouă, un machiaj drăguț sunt câteva dintre ingredientele atât de necesare unei proaspete mămici!

A, și-mi doresc să fim un atelier care nu risipește materialele, astfel, resturile de materiale vor fi donate unei mămici care realizează diferite obiecte sau jucării. De asemenea, îmi propun să ajustez creațiile vestimentare după măsurile clientelor (gratuit). Fiind foarte scundă, mai mereu am nevoie de ajustări. Plus că pe perioada sarcinii, nu toate mamele arată ca Bianca Drăgușanu…