0

Joia de acțiune (nr. 6)

Pentru mine, în urmă cu vreo 10 ani, joia era joia de folk (în Cluj se organizau concerte de muzică folk în Autograf, iar mai apoi în Irish Music and Pub). Apoi o bună perioadă a fost doar o simplă zi. Joia de acțiune este o zi pe săptămână în care îmi doresc să fac ceva ce mi-am propus mai de mult timp, dar nu am apucat sau am uitat, o zi în care să mulțumesc cuiva, să citesc ceva interesant, să încep să fac lucrurile altfel. Dar joia de acțiune, mi-ar plăcea nu să fie doar despre mine. Mi-ar plăcea să inspir la acțiune și alte persoane care vor poposi pe acest blog, să promovez ideile/ blogurile care-mi plac și să pot să regăsesc aici anumite idei atunci când rămân fără inspirație.

***

1. Hai să ne luăm puțin răgaz spre a medita la câteva lucruri pe care le putem face spre a deveni mai înțelepți și, poate, mai fericiți. Am citit de curând 37 de lucruri învățate de la stoici și am constatat că vreau să aplic în viața mea mai des următoarele:

A. Să fiu mai recunoscătoare într-un mod activ pentru cine sunt și pentru ce am, adică să mulțumesc prin rugăciune lui Dumnezeu și să aștern pe hârtie, în agendă, joia, lucurile/ sentimentele/ faptele pentru care sunt recunoscătoare. Voi porni de la tot ce-mi vine în minte și îmi propun să fac acest exercițiu timp de 2 luni și voi nota săptămânal cel puțin 3 lucruri/ sentimente/ fapte pentru care sunt recunoscătoare.

B. Să fiu atentă la cuvintele mele. Mai ales la tonul lor și la sensul lor (de multe ori am fost fie nervoasă, fie critică, fie negativistă).

C. Să-mi cunosc mai bine valoarea, Don’t Sell Yourself Too Cheaply, după cum scrie și în articol.

2. De ceva vreme sunt interesată mai mult de haine și de cum pot să-mi realizez o garderobă să ma reprezinte. Dacă aveți aceleași interese, vă propun: Garderoba-capsulă din 10 piese de Jennifer L. Scott și aici încă un articol.

3. Pentru cine n-a făcut curățenia de Paști, vă propun un canal de youtube pe care îl urmăresc din când în când pentru că mă motivează atunci când trebuie să fac ordine prin cotloanele casei (în rest, doamna Maria ne ajută în fiecare luni 🙂 ) – Clean My Space. Tot la categoria curățenie, Inoza ne invită la Curățenia de primăvară – aici găsiți idei despre cum să scăpați de 100 de lucruri inutile.

4. Și eu trebuie să contez – ar fi bine să spună fiecare mamă sau, în definitiv, orice femeie. Acest articol merge foarte bine cu ce am scris și eu recent: Promit să am grijă de mine.

5. Planificarea mâncărurilor – simt că trebuie să implementez și eu ideea aceasta pentru că de foarte multe ori lui Mihail i-am gătit ce aveam prin casa, chiar dacă se repetau mâncărurile, iar noi am rămas să mâncăm resturi de prin frigider ori să comandăm pizza, cheltuind nervi și bani mai mulți…

mamiefericita

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *