0

Joia de acțiune (nr. 7)

Pentru mine, în urmă cu vreo 10 ani, joia era joia de folk (în Cluj se organizau concerte de muzică folk în Autograf, iar mai apoi în Irish Music and Pub). Apoi o bună perioadă a fost doar o simplă zi. Joia de acțiune este o zi pe săptămână în care îmi doresc să fac ceva ce mi-am propus mai de mult timp, dar nu am apucat sau am uitat, o zi în care să mulțumesc cuiva, să citesc ceva interesant, să încep să fac lucrurile altfel. Dar joia de acțiune, mi-ar plăcea nu să fie doar despre mine. Mi-ar plăcea să inspir la acțiune și alte persoane care vor poposi pe acest blog, să promovez ideile/ blogurile care-mi plac și să pot să regăsesc aici anumite idei atunci când rămân fără inspirație.

***

Luna aprilie se îndreaptă către final. Deja am intrat în al doilea trimestru al acestui an fabulos! Te invit să faci un scurt bilanț, să te gândești unde te afli cu planurile tale pentru acest an. Eu, cel puțin, n-am mai făcut un astfel de exercițiu până acum și mi se pare foarte util. În jurul anului nou ne stabilim tot felul de obiective și dorințe, iar, cei mai mulți dintre noi, uităm de ele pe parcurs.

1. La începutul anului, inspirată de acest articol mi-am stabilit un cuvât cheie pentru anul 2018: S I M P L I T A T E. E un lucru ușor, ați zice, dar mai am mult de lucru în direcția aceasta…

2. Printre altele, îți recomand să iei o foie de hârtie (cel mai bine ar fi să notezi pe o carte poștală care să te inspire) și un pix și să cugeți puțin la următoarele întrebări:

  • Ce vreau să fac anul ăsta pentru prima dată în viață?
  • Care sunt cele mai importante 3 lucruri pe care vreau să le realizez anul acesta?
  • Ce abilități noi vreau să învăț anul acesta?
  • Ce obiceiuri/ ritualuri noi vreau să adopt în 2018?

3. Roata vieții sau unde ești acum. Mi se pare un instrument vizual foarte bun. Poate aveți un răgaz în weekend să vă stabiliți rolurile pe care le aveți de îndeplinit și ce progrese ați făcut până acum.

4. Fericirea nu se dă, dar nefericirea se ia – ai grijă de ce fel de oameni te înconjori și ce fel de discuții ai! Am început să citesc  Jocul vieții și cum să-l jucăm de Florence Scovel Shinn și am mai aflat a mia oară că fiecare cuvânt are valoare multă și că ele atrag în viața noastră exact rezultatul  asupra ceea ce ne concentrăm atenția. Una dintre vorbele Mântuitorului care-mi plac mul este „Cere și ți se va da, bate și ți se va deschide”. Ei, dacă ne afundăm în lucruri negative: bârfe, autocompătimire, situații din trecut, oare ce cerem? Oare ce pași facem spre viitorul pe care ni-l dorim? Sau mai avem timp să vedem în felul acesta lucrurile frumoase care se întâmplă chiar în momentul acesta?

***

Haideți să avem grijă de noi, de vorba noastră și de oamenii de lângă noi!

 

 

mamiefericita

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *