Redescoperire

Cele mai bune 12 săptămâni – caiet de lucru

De când am copiii, timpul are pentru mine o altă valoare și simt că pot să-l stăpânesc doar dacă îl planific și dacă cunosc ce este important pentru mine.  Atunci când a venit primul copil am simțit că m-am pierdut pe mine, am uitat cine sunt eu ca om, iar o dată cu cel de-al doilea copil am renăscut. Am dorințe, vise și obiective mai mari decât aveam înainte să am copiii. În procesul meu de creștere am citit și ascultat multe video-uri, am urmărit multe persoane, am participat la webinarii și cursuri online (inclusiv plătite). Așa s-a născut ideea de a da ceva mai departe. În luna august am ținut 2 workshopuri online de autocunoaștere, Cine sunt eu. Acum te invit să parcurgi un caiet de lucru în intimitatea casei tale. Și sigur nu mă voi opri aici!

Acest caiet de lucru este inspirat din cartea 12 Week Year. Ideea de bază a cărții este să-ți faci planificarea pe câte 12 săptămâni în loc de 1 an. Pentru că 1 an reprezintă un orizont prea mare de timp, cu multe incertitudini, cu riscul de a-ți scădea interesul pentru obiectivele stabilite (lucru ce-l observăm foarte repede după ce ne-am stabilit rezoluțiile de la început de an). 12 săptămâni, în schimb, reprezintă un orizont de timp care este mai scurt, acțiunile noastre trebuie să fie mai concentrate și consecvente, fiecare zi și fiecare săptămână contează pentru a ne atinge țelurile. De asemenea, obiectivele nu mai sunt neaparat așa de „mărețe” ca cele pentru 1 an, par mai realizabile. Autorii cărții, Moran și Lennington, propun să creezi o viziune pe 5-10 ani, apoi una pe 3 și una pentru 12 săptămâni. Din viziunea pe 12 săptămâni îți extragi cele 2-3 obiective pentru perioada aceea. Recomandarea autorilor cărții este ca viziunea să înceapă cu viziunea personală pentru ca cea profesională să se alinieze cu cea personală.

Hai în călătoria aceasta dacă simți că…

 • nu mai știi ce înseamnă să ai timp pentru tine
 • nu mai știi cum e să ai grijă de tine, deși ai grijă de toată lumea
 • nu mai știi cine ești în afară de mamă, deși înainte ai avut mulți prieteni și o carieră/ o profesie în spate
 • nu mai știi care sunt visele, dorințele și aspirațiile tale, deși înainte de copil/ copii îți doreai multe pentru tine
 • ești invizibilă și că individualitatea ta nu mai contează
 • că vrei mai mult, dar nu ai energie și putere să te mobilizezi

Te rog să împărtășești acest caiet de lucru și cu alte mame. Fie că-l transmiți direct, pentru rapiditate, fie că le încurajezi să-l descarce de pe blogul meu. De asemenea, le poți invita în comunitatea de pe Facebook pe care am creat-o cu această ocazie: Cele mai bune 12 săptămâni (by Ana-Maria Coatu).

Poți descărca absolut gratuit acest caiet de lucru, fără a-mi furniza vreo adresă de email, doar cu un simplu click. 🙂

 

S-ar putea să-ți placă și...

2 comentarii

 1. Mulțumim pentru caietul de lucru!💜

  1. mamiefericita spune:

   Chiar sper sa fie de ajutor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *