0

Zilele de vacanță: Cum îmi dau seama că am făcut o treabă bună cu copiii

Deja de 4 zile copiii sunt în vacanță. Mihail are imediat 5 ani, iar Ștefana are 2 ani și aproape 9 luni. Am ales să nu-i ducem la grădiniță și creșă pentru că acum este programul comasat la grădinițe, iar creșele de stat sunt închise. Pe el trebuia să-l ducem cu tramvaiul câteva stații și apoi încă ceva drum pe jos. Pe ea trebuia s-o ducem la o creșă privată. Asta însemna atât un cost suplimentar, cât și o nouă acomodare.

În momente ca acestea mă bucur mult că mi-am început propria afacere, deși momentan sunt mai mult un freelancer. Este adevărat că dacă nu lucrez, nu primesc bani, dar, pe de altă parte, pot să am vacanță când vreau și să lucrez când pot și vreau.

Așadar, revenind la copii. Am acceptat din start că luna aceasta voi munci mai puțin și, în consecință, voi câștiga mai puțin. Până acum am reușit să lucrez de la 6-7 dimineața până la 9 când merge soțul la biroul lui din dormitorul nostru. Am mai lucrat de pe la 4-5 până pe la 8 seara când venea bona să stea cu copiii. Bonus e timpul cât dorm ei, 1-2 ore, în care, la fel, mai pot lucra. Important este să mă organizez bine și să-mi cunosc prioritățile la muncă.

Am vrut să scriu aceste rânduri pentru că, în mod cert, aceste zile pot fi foarte challenging și dificile pentru copii și părinți. Eu am ales să mă ocup mai mult de copii, așa că din start bătălia este pe jumătate câștigată. M-am străduit să le vorbesc cu mai multă blândețe, să am mai multă răbdare, să-i pun pe ei pe primul loc și să mă conectez cu ei petrecând mai mult timp împreună. Așadar, cum îmi dau seama că fac o treabă buna? Dacă eu reușesc să rămân calmă și liniștită atunci când ei au tantrumuri sau se revoltă cu privire la ceea ce am hotărât, adică nu reacționez impulsiv, ci încerc să-i înțeleg și să le ofer căldura mea, atunci îmi dau seama că am o zi bună. Adică nu este despre ei și despre comportamentul lor, ci este despre mine și comportamentul meu.

Ei se pot exprima gălăgios sau să refuze să mănânce, să doarmă, să facă baie, să iasă din casă la joacă, să plece de la joacă pentru a intra în casă etc. Important este cum reacționez eu în așa fel încât să rămân calmă, fermă, blândă și să le transmit iubire.

mamiefericita

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *