0

Timp pentru mine

Cred că nu trebuie să fii mamă ori părinte ca să spui că nu ai timp pentru tine la ritmul super activ, pe repede-înainte în care trăim. Cineva îmi spunea cândva că nu poate să facă diferite lucruri pe care și le dorea, că n-are când. Am întrebat-o: „Și ce te împiedică?”. A stat puțin pe gânduri, după care a spus că n-are timp. Asta este scuza multora dintre noi. Ceea ce am remarcat, însă, este că nu ne facem timp, nu că nu avem timp.

După ce l-am născut pe Mihail, chiar că parcă nici nu aveam timp, nici nu-mi făceam timp. Apoi m-am întors la serviciu, iar pe drumul spre job aveam timp să citesc și să conversez cu mine… Aveam timp pentru propriile gânduri. Astfel am ajuns să mă redescopăr și să mă înțeleg mai bine, să fiu mai confortabilă cu mine. Acel timp de navetă, de schimbat 2 busuri mi-a prins tare bine. Însă, oare cum este pentru mamele care stau zilele acestea doar cu copiii acasă ori unde inclusiv soțul lucrează de acasă? Ele cum își fac timp pentru sine? Sau când îl mai includ și pe acela între 2 reprize de plâns și o tocăniță?

Ceea ce am remarcat în perioada cât mergeam la serviciu este și că de multe ori nu facem în mod conștient lucruri pentru noi înșine, dar nici nu știm ce ne face plăcere…

Pentru mine, top 7 lucruri care-mi fac plăcere și care sunt doar pentru mine sunt acestea:

  1. să scriu pentru blog;
  2. să citesc;
  3. să mă machiez;
  4. să fac poze faine pentru Instagram;
  5. să ascult vloguri de la persoanele pe care le urmăresc pe YouTube;
  6. să scriu articole de dat cu părerea (pe care poate le publică republica.ro);
  7. să fac ordine și curățenie în casă (Am o mare satisfacție când e curat și ordine în casă. Îmi dă o stare de liniște. N-am fost mereu așa, dar am învățat să iubesc rutina și treburile casnice).

Cam acestea sunt activitățile care-mi fac plăcere și din care încerc să zilnic să fac ceva pentru mine. Mi-ar plăcea să includ sportul pe lista mea, dar nu prea pot spune nici că-l practic constant și nici că-mi place…

Mi se întâmplă când 1-2-3 zile la rând nu reușesc să fac nimic pentru mine, dar se vede în comportamentul meu că nu-ș chiar ok cu mine… Sau cu copiii. Sau cu soțul.

În perioada următoare, Ina Lupu – am publicat un interviu cu ea în cadrul secțiunii Mama Cafe – ne propune un program care se numește Timp pentru mine. Eu m-am înscris deja, am plătit cei 90 de lei, deci acesta nu este un articol plătit. M-am înscris pentru că vreau să simt o energie faină, să cunosc persoane care, la fel ca mine, vor să-și facă timp pentru sine, sunt atente cu ele și la nevoile lor.

mamiefericita

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *