Redescoperire

Schimbă-ți viața în 10 minute pe zi

Știu că sună bombastic, dar chiar poți să-ți schimbi viața în 10 minute pe zi. Adică în câte 10 minute pe zi pe care le aloci pentru 2-3 activități/ lucruri ce vrei să le adaugi în viața ta.

Schimbă-ți viața câte 10 minute pe zi: ia 2-3 lucruri ce vrei să le faci și fă-le zilnic. Un singur lucru poate pune presiune prea mare pentru a nu-l rata în cazul în care nu ai chef să-l faci, dar 2-3 te pot responsabiliza mai bine. Fiind mai multe, nu te plictisești și nici nu-ți pierzi energia: dacă ai ratat să faci un lucru într-o zi, îți rămân celelalte două. Și astfel, simți că ești pe drumul cel bun, că te miști, că progresezi. Tony Robbins spune că

progress is happiness.

Ca pași, îți propun ca întâi să urmărești cum îți decurge ziua: când ai avea timp să introduci/ să faci lucrurile care îți plac, dar pe care încă nu le faci/ nu le aplici în viața ta. Lasă să treacă așa vreo 2-3 săptămâni. Pregătești terenul, practic. În aceste săptămâni te poți gândi și la ce vrei cu anume sa adaugi în viata ta sau sa schimbi. Merg concomintent: identificarea timpilor morți, a ferestrelor de timp și cu identificarea activităților pe care vrei să le adaugi în viața ta.

Apoi, timp de câte 10 minute pe zi fă lucrurile ce le dorești. Și reține: cu riscul de a face lucrurile alternativ, tot a doua zi, dar nu rata niciodată 2 zile consecutiv să-ți faci treaba (Never miss twice spune James Clear în cartea sa, Atomic Habits). Continuă să faci lucrurile astea, fă eforturi conștiente și constante, te rog, vreo 4-5 luni. Apoi perfectează metoda pentru tine și adaugă lucruri noi. 

Cum ar fi viața ta dacă tu ai fi un om cu 10% mai bun, mai priceput, mai citit, mai activ, mai responsabil, mai sănătos etc.? 

Într-un an prin mici schimbări constante ți-ai putea mișca viata cu 10 grade. Cum ar fi? Ca mamă de 2 copii mici  u pot Mai mult, dar refuz să renunț și să cred că nu se poate să mă dezvolt din cauza ca sunt ocupata cu creșterea copiilor. 

În plus, toată această strădanie, fără să mai punem la socoteală noile lucruri ce le aduci în viata ta, îți va creste încrederea în tine. Îți vei spune: Eu pot. Eu sunt responsabilă. Eu știu ce vreau. Eu obțin ce vreau. Eu sunt atentă la mine și la gândurile mele. Eu sunt în controlul vieții mele. Nu trăiesc la voia întâmplării. 

Așa cum îți cureți casa de praf, așa trebuie sa6 te îngrijești zilnic și de tine. Cărămidă cu cărămidă te descoperi și te reinventezi. Poți fi cine vrei tu, dar trebuie sa depui niște efort constant, chiar dacă mic. Trebuie sa fii ca picatura chinezeasca în viața ta. 

Gândește-te că suntem o generație de oameni care stau pe net mai mult decât cu propria persoană. Ne preocupă viețile celorlalte persoane, iar de a noastră nu avem timp. Așadar, dacă acum ai avea 10 minute ce ai face cu ele?

 

Dacă ai citit acest articol, te rog lasa-mi un feedback, fie că ți-a plăcut, fie că nu. Aș dori ca acest articol să fie ca începutul unei discuții, unui schimb de idei. De asemenea, aș vrea să scriu mai mult despre redescoperirea mea după ce am devenit a doua oară mamă, dar nu știu dacă chiar ar fi de interes pentru alte persoane, mame în special.

N-aș vrea prin scrisul meu să produc și mai mult zgomot în online, ci as vrea sa fie ceva care să aducă sens, speranță, informații practice.

S-ar putea să-ți placă și...

1 comentariu

  1. Intr-un fel e minunat sfatul pe care il dai , e mare adevar ca alea 10 minute pe zi conteaza cu adevarat si sunt foarte importante. Pe de alta parte e tare trist ca am ajuns sa fie necesar sa ni se aminteasca asta. Dar tot e bine sa constientizam si sa lucram cate putin la a ne auzi, asculta, suporta chiar :).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *