0

Propria gândire de om echilibrat

Atunci când comunicăm pe rețele de socializare, unde este echilibrul dintre a ne plânge despre toate lucrurile care nu merg bine pentru a crea iluzia că vorbim despre realitate, nu povești și a prezenta totul frumos, idilic, perfect?

Să mă fac înțeleasă:

Văd postări ale mamelor sau, oricum, femeilor, în general, că ele sunt cele mai active pe social media. Se plâng și se vulnerabilizează ca să keep it real, cum zice americanul. Divulgă tot: de la mâncarea arsă de diimineață, la faptul că n-au mai fost la coafor de dinainte să nască copilul, iar acesta are acum 3 ani, că viața de mamă e grea că trebuie să-ți controlezi proprii nervi, înainte de a-i putea controla pe ai copilului, că au o munca de echilibristică la circ etc, etc.

De asemenea, văd postări cu mame care își țin îngerașul în brațe și-i citesc în timp ce el chiar stă cuminte 30 de secunde, au abdomenul plat de când au ieșit pe ușa spitalului, se îmbracă fancy doar pentru a sta în casă, nu au probleme cu mâncare arsă pentru că ele comandă prin Glovo că n-au timp de mâncare cu copil mic, au un soț minunat care le aduce parfumuri din delegațiile dese în care tot merge. Unde mai pui că au și timp să citească! Mă rog, să pozeze 3-4 cărți pe lună în decoruri atent gândite.

Care e adevărul? Cum e viața de mamă? Grea? Ușoară? Glamuroasă? Unsuroasă?

Sincer, e așa cum ți-o faci.

Iar dacă stai pe Instagram, Facebook sau Tik Tok și invidiezi viața perfectă a unor mame/ femei sau te hrănești cu nefericirea altora și viața ta este un haos, atunci să știi că ți-o faci cu mâna ta.

În această lume digitalizată și hiper-conectată am ajuns deconectați de la propria persoană. Dragă mamă, tu știi cine ești tu ca om? Ca femeie? Ca mamă? Ca soție? Ce-ți place? Ce nu-ți mai place? Ce calități ai? Ce defecte ai? Ce-ți aduce plăcere într-o zi grea? Cum îți încarci bateriile? Cum faci din casa ta un colț de rai? Cum te conectezi cu propriul copil? Cum îți faci timp de soțul tău? Cum faci să ai sisteme/ rutine ca să nu ai mereu casa un dezastru? Of, și multe altele. Tu, mamă, tu știi cine mai ești și ce vrei pe lumea asta? Decât scroll, mai bine scoate o foaie de hârtie și un pix și notează răspunsul la întrebările de mai sus. Iar săptămâna ce vine tot adaugă răspunsuri. Pentru binele tău și al familiei tale.

***

Like and Share, cum s-ar zice. Numai dacă v-a plăcut.

mamiefericita

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *