Redescoperire

LevelUP Mom – grup de suport pentru mame cu job

Unele dintre voi poate ați văzut că am fost mai activă pe Instagram, pe Facebook și pe blog și că am creat un grup pentru mamele care au copii mici și au și job și trebuie să jongleze cu mai multe roluri: mamă, angajată, soție, prietenă, femeie (menajeră, bucătăreasă :)) ).

Prin acest articol vreau să aduc mai multă claritate acestei idei de grup de suport sau de sprijin. Gândindu-mă ieri la care sunt beneficiile pentru a face parte dintr-un astfel de grup, altele decât cele expuse aici: Grup de suport pentru mame – ediția I, mi-a venit în minte faptul că de multe ori vedeam challenge-uri faine pe Instagram, dar nu mă implicam în niciuna. Sau că voiam să încep să fac activități noi, dar nu aveam cui să povestesc despre ele, așa că mă lăsam păgubașă. Ori că începeam lucruri noi de care mă lăsam foarte repede: după 2-3 zile… Dacă și tu treci prin așa ceva, dragă mamă, hai în grupul nostru de 4 mame, momentan. Cu mine cu tot. Oricum, îmi doresc un grup cu 7-8 mame, maximum. Așa că fie și dacă rămânem doar 4, acesta este un început bun.

Este un început bun pentru că eu cred că Instagramul și profilele foarte profesionist realizate doar adâncesc diferențele dintre noi și ne îndepărtează. Ajungem să gândim: cum pot fi eu o mamă bună, când cutare, uite ce idei de meniu postează? Sau uite ce știu copiii ei să facă? Ori gândim: cum pot fi eu de succes, când n-am poze faine cu mine, când nu mă pricep la selfie-uri, când nu-mi permit să plătesc sesiuni foto profesioniste, când nu călătoresc în locuri așa de faine, când nu mă întâlnesc cu oameni așa de interesanți ca alte persoane? Nu știu despre voi, dar eu de multe ori m-am comparat cu alte mame de pe Instagram (sau Facebook) și mereu ieșeam pe minus.

Așa că am zis că un grup de mame, un fel de club de mame sau grup de mastermind ar fi ceea ce avem nevoie ca să ne conectăm la modul real. Să fim prezente una în viața alteia, să ne oferim sprijin, idei, bunăvoință, energie, inspirație și un amestec de competiție și cooperare de tipul: dacă ea poate, atunci și eu trebuie să pot.

Grupul nostru va avea câte o întâlnire online săptămânală de 45-60 de minute, singure sau chiar și cu copiii în brațe. Ne vom cunoaște una pe alta, dar și pe sine mai bine prin intermediul unor exerciții ce le am planificat, vom vorbi liber fiecare dintre noi, eu voi fi doar un ghid, nu un trainer. Voi fi parte din grup și voi învăța de la voi. La fiecare întâlnire, fiecare mamă va prezenta timp de câte 15-20 de minute ce știe ea mai bine să facă. Ne va învăța cum să ne organizăm viața mai bine. Sau cum să facem economii, ori cum să scriem proiecte. Fiecare ce știe mai bine. Ne vom stabili obiective individuale, vom învăța să ne organizăm pe săptămâni, ne vom împărtăși micile reușite și nereușite. Bucuriile și nemulțumirile.

Am gândit acest grup de suport să dureze 3 luni pentru a observa niște schimbări pozitive și mai profunde în viața noastră. Dar, dacă nu sunteți mulțumite, puteți renunța oricând, cu returnarea banilor integral.

Mă întreba o mămică dacă cei 50 de lei sunt pe întâlnire sau pe lună. Când i-am zis că sunt pe lună, mi-a spus că cer prea puțin. Dar, după cum i-am spus și ei, nu este despre bani. Ci despre a crea o mișcare, o nouă formă de conectare. Iar eu nu consum multă energie sau resurse organizând un astfel de grup. Pentru că nu e ca și când țin un curs sau un workshop.

Și mă mai întreba o altă mămică cum poate face plata, cum facturez. Iar răspunsul meu este: am nevoie de contribuția voastră pentru a-mi crea propria firmă. Mi-am dat recent demisia, intenționez s-o pornesc pe cont propriu, dar n-aș vrea să intru prea mult în bugetul familiei, acum că nu mai contribui la el… Așadar, voi puneți cărămida la ceva ce sper să fie de durată și de importanță mare pentru mame și pentru femei, în general.

LevelUP Mom! Hai să trecem de la a ne plânge de milă, de la a ne compara, la a ne împărtăși micile succese și a ne sprijini una pe alta!

S-ar putea să-ți placă și...

1 comentariu

  1. Adriana spune:

    Astept cu drag sa ne cunoastem, te admir tare mult si sunt sigura ca ne va prinde tare bine tuturor acest grup. LevelUP Mom!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *