Sfaturi practice Viaţa cu Mihail

La dentist cu copiii mici

În urmă cu o săptămână am fost cu băiețelul nostru de aproape 4 ani la clinica Dentimage, din Cluj-Napoca, de pe strada Cloșca, nr 7. Cu Mihail am fost la dentist prima dată când avea vreo 2 ani. Am mers și cu Ștefana care are 1 an și 8 luni pentru că ne-am gândit să începem devreme și cu ea, mai ales că își suge degețelul.

La primul consult, medicul ne-a recomandat pentru Mihail un periaj profesionist, o fluorizare și sigilarea măseluțelor. Săptămâna aceasta deja i-am sigilat un set de măseluțe. Mai urmează în august încă un set. Avem noroc cu faptul că Mihail este foarte cooperant când vine vorba de medici. Am fost cu el des la medici când era mic, în general pentru controale de rutină, și cred că și acest lucru a ajutat. Ștefana nu a fost la fel de cooperantă, dar a fost un prim pas spre a se obișnui.

 

Ambii copii au dinții sănătoși, ceea ce ne bucură foarte mult. Din perspectiva mea, cred că factorul genetic este cel mai important. Bineînțeles, spălatul pe dinți, cât mai puține dulciuri, o alimentație sănătoasă contribuie la menținerea unei danturi sănătoase. Pentru copiii alăptați am auzit că există în farmacii niște șervețele cu care se șterg copiii pe dinți și gingii. Aceste șervețele se recomandă a fi utilizate atunci când mama alăptează noaptea și la culcare. Mi se pare oarecum incomod a fi utilizate, dar am o prietenă care le-a folosit cu fetița ei care avea dinții foarte demineralizați.

 

Vreau să vă încurajez să mergeți fie doar pentru un simplu control la dentist. Știu că în ziua de azi toate consultațiile costă mult, dar am o veste pentru voi: Dentimage are contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, iar consultațiile împreună cu 2 manopere pe lună sunt gratuite. În general, pe piață o consultație este cam 100 de lei, iar o sigilare de măsea este 150 de lei. Așadar, am economisit niște bani… serioși 🙂

 

Am ajuns la Dentimage la recomandarea altei mămici și mi s-au părut foarte profesioniști. Consultă și adulții.

Împărtășesc cu voi această informație pentru că știu că mereu sunt cheltuieli neprevăzute cu copiii mici, iar astfel de beneficii chiar contează. De asemenea, vreau să subliniez că medicul dentist, Vlad Salahub (@salahubv), a fost de nota 10. A fost calm, vesel și foarte răbdător cu ambii copii. Am plecat de acolo cu zâmbetul pe buze.

 

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *