0

Joia de acțiune (nr. 15)

Pentru mine, în urmă cu vreo 10 ani, joia era joia de folk (în Cluj se organizau concerte de muzică folk în Autograf, iar mai apoi în Irish Music and Pub). Apoi o bună perioadă a fost doar o simplă zi. Joia de acțiune este o zi pe săptămână în care îmi doresc să fac ceva ce mi-am propus mai de mult timp, dar nu am apucat sau am uitat, o zi în care să mulțumesc cuiva, să citesc ceva interesant, să încep să fac lucrurile altfel. Dar joia de acțiune, mi-ar plăcea nu să fie doar despre mine. Mi-ar plăcea să inspir la acțiune și alte persoane care vor poposi pe acest blog, să promovez ideile/ blogurile care-mi plac și să pot să regăsesc aici anumite idei atunci când rămân fără inspirație.

***

Azi, în prag de Vinerea Mare, vă doresc să aveți liniște în casele voastre. Să vă uitați mai mult în sufletul vostru. Să fiți atenți la nevoile celor de lângă voi.

Iar pe lângă acestea, vă recomand următoarele video-uri:

Ne mințim pe noi. de frică – Andrei Roșca / acest video este musai să-l ascultați acum când mai aveți un răgaz (nu neaparat mai mult timp) să vă uitați mai atent la viața pe care o aveți.

A te face remarcat la locul de muncă – Connie Larkin / acest video concentrează foarte bine ceea ce cred eu despre muncă, respectiv a merge la job. Vă îndemn să-l ascultați și, la fel, analizați cu câtă dedicare/ implicare vă faceți munca.

Cum am filmat „Nu-ți dau bani pe taxi” – Mircea Bravo / am râs mult la el. Ca la majoritatea video-urilor lui Mircea, de altfel. Însă, acesta mai are și un mesaj mai profund (cum, de altfel, mai are câteva video-uri) și este legat tot de muncă, de ceea ce faci în viață. Ascultați-l și întrebați-vă dacă ați trecut prin momente de panică/ frică/ lașitate la locul de muncă și cum le-ați depășit pentru că v-ați asumat cu adevărat munca voastră, adică ceea ce faceți la job.

 

Iar pentru cine nu are când sau cum să asculte video-uri, ori nu este interesat de temele de mai sus, recomand cu drag acest articol: 5 lucruri care îmi simplifică viața. / nu putea exprima mai bine ceea ce încerc mereu să aplic și eu în viața mea. Oricum, vă recomand să mai citiți articole scrise de Diana Cosmin, autoarea blogului.

 

De asemenea, având în vedere că peste câteva zile sărbătorim Învierea lui Hristos, vă îndemn să vă rugați mai mult. Poate nu aveți timp, poate nu știți de unde să începeți, dar spuneți Rugăciunea inimi. E tare simplă, dar profundă și vă poate însoți chiar și când spălați vasele.

 

Aștept feedback-ul vostru despre video-uri și dacă v-au fost utile, dați-mi de știre.

mamiefericita

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *