Pentru mine, în urmă cu vreo 10 ani, joia era joia de folk (în Cluj se organizau concerte de muzică folk în Autograf, iar mai apoi în Irish Music and Pub). Apoi o bună perioadă a fost doar o simplă zi. Joia de acțiune este o zi pe săptămână în care îmi doresc să fac ceva ce mi-am propus mai de mult timp, dar nu am apucat sau am uitat, o zi în care să mulțumesc cuiva, să citesc ceva interesant, să încep să fac lucrurile altfel. Dar joia de acțiune, mi-ar plăcea nu să fie doar despre mine. Mi-ar plăcea să inspir la acțiune și alte persoane care vor poposi pe acest blog, să promovez ideile/ blogurile care-mi plac și să pot să regăsesc aici anumite idei atunci când rămân fără inspirație.
***
Azi vreau să împărtășesc cu voi câteva idei din 3 cărți pe care le-am citit în ultima vreme:
- Economisiți întotdeauna cel puțin 10% din venituri, pe care să-i puneți prima dată de-o parte, nu la final din ce „rămâne”. (Cel mai bogat om din babilon)
- „Adu-mi soluții, nu probleme” – cred că așa ar trebui să spună orice manager sau antreprenor unui angajat. Din păcate, am văzut mulți manageri care pierdeau prea mult timp cu a identifica cine e vinovat și nu cu rezolvarea problemei. Puterea cuvintelor și diferențele culturale: „Cred că ai niște trupe destul de bune” – în Marea Britanie înseamnă trupe bune spre nivel mediu, în SUA înseamnă că ai câteva trupe foarte bune. Oferă autonomie angajaților în derularea muncii, astfel își vor asuma decizii și vor muncii mai productiv. (În stilul virgin)
- „În funcție de cum interacționezi cu soția sau copiii tăi, schimbi în bine sau în rău lumea acestora”. (Factorul Fred) Și tot această carte m-a inspirat să încerc să trăiesc fiecare zi ca și când aș fi în vacanță. Nu în sensul că nu muncesc sau nu fac mai nimic, ci să mă bucur de micile plăceri ale vieții și să am o atitudine mai senina.
- Am mai citit următoarea idee: „Tata s-a întors spre mine și m-a întrebat: „Fiule, știi ce e ieftin?”. De vreme ce habar nu aveam despre ce vorbește, i-am răspuns: „Nu, ce?”. „Florile. Florile sunt foarte iefine. Dar știi ce e scump?”, m-a întrebat. in nou am răspuns: „Nu, ce?” Mi-a zis: „Divorțul”(Ce e dificil la lucrurile dificile – n-am mai finalizat cartea pentru că nu m-a mai atras, dar acest paragraf mi s-a părut bun de transmis mai departe și de meditat la el…)
Pe voi ce v-a inspirat?