Joia de acțiune

Joia de acțiune (nr. 8)

Pentru mine, în urmă cu vreo 10 ani, joia era joia de folk (în Cluj se organizau concerte de muzică folk în Autograf, iar mai apoi în Irish Music and Pub). Apoi o bună perioadă a fost doar o simplă zi. Joia de acțiune este o zi pe săptămână în care îmi doresc să fac ceva ce mi-am propus mai de mult timp, dar nu am apucat sau am uitat, o zi în care să mulțumesc cuiva, să citesc ceva interesant, să încep să fac lucrurile altfel. Dar joia de acțiune, mi-ar plăcea nu să fie doar despre mine. Mi-ar plăcea să inspir la acțiune și alte persoane care vor poposi pe acest blog, să promovez ideile/ blogurile care-mi plac și să pot să regăsesc aici anumite idei atunci când rămân fără inspirație.

***

Azi vă propun 3 articole inspiraționale, din care poate vă veți extrage un strop de energie pentru a trece la acțiune.

1. Inventar pentru suflet – contabilii vor înțelege bine de ce este nevoie de câte un inventar din cand în când 🙂 Cristina Oțel propune să notăm în fiecare seară „3 lucruri care au mers bine în ziua respectivă și de ce au mers bine”. Cred că este un exercițiu util, mai ales în zilele în care pare că nimic n-a mers bine!

2. În căutarea ikigai – Ina Țăranu ne îndeamnă să ne căutăm „sensul vieții”, căci aceasta înseamnă ikigai în japoneză.

3. Sfaturi de frumusețe de la un model român 60+ – Diana-Florina Cosmin ne-o prezintă pe Rodica Paleologue, model parizian cu vârsta peste 60 de ani. Articolul-interviu este ușor de citit și savuros. Am reținut câteva lucruri:

(franțuzoaica) A fost educată să nu se facă remarcată, dar știe că merită să i se acorde importanță.

Ele se plâng doar de starea vremii, nu de familie sau de mizeriile vârstei

Din când în când, mă las în pace.

 

Cam atât pentru azi. Pe voi ce v-a inspirat?

S-ar putea să-ți placă și...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *