0

Joia de acțiune (nr. 3)

Pentru mine, în urmă cu vreo 10 ani, joia era joia de folk (în Cluj se organizau concerte de muzică folk în Autograf, iar mai apoi în Irish Music and Pub). Apoi o bună perioadă a fost doar o simplă zi. Joia de acțiune este o zi pe săptămână în care îmi doresc să fac ceva ce mi-am propus mai de mult timp, dar nu am apucat sau am uitat, o zi în care să mulțumesc cuiva, să citesc ceva interesant, să încep să fac lucrurile altfel. Dar joia de acțiune, mi-ar plăcea nu să fie doar despre mine. Mi-ar plăcea să inspir la acțiune și alte persoane care vor poposi pe acest blog, să promovez ideile/ blogurile care-mi plac și să pot să regăsesc aici anumite idei atunci când rămân fără inspirație. Aici și aici se regăsesc primele două articole din această serie.

– – –

  1. Rochia Mondrian – cred că pe lângă „little black dress” vreau să am în garderoba mea și o astfel de rochie. Însă, întâi să slăbesc cele 5 kg rămase de la naștere…
  2. Lecții despre minimalism – vai, cât mai am de lucru în direcția asta! Deși împreună cu soțul meu am tot aruncat/ donat plase întregi cu lucruri. Însă, o mare victorie pentru mine este că la bucătărie avem aproape doar lucruri pe care le utilizăm constant. Iar eu, mi-am propus să nu mai achiziționez cărți decât după ce voi lectura ceea ce am deja (Asta nu înseamnă că nu am o listă de dorințe…), iar o parte dintre cărțile citite din bibliotecă le-am donat altor persoane. Ceea ce îmi propun pentru următoarea perioadă până la finalul lunii este să pun departe de vederea de zi cu zi a obiectelor decorative pe care le avem și să rămână livingul și dormitorul cât mai simple cu putință. Apoi, ocazional să scot câte 1, maxim 3 obiecte și să le rotesc între ele. Iar în timp, să scap de cele care nu mă mai inspiră deloc. Deși sunt frumoase și arată bine, îmi pare că mai mult adună praf și îngreunează realizarea curățeniei.
  3. Copilaria Sofiei si a lui Pavel – Blog de Educatie Timpurie – am rămas surprinsă de activitățile cu Pavel și de simplitatea jucăriilor. Pe mine, momentan această pagină de facebook m-a inspirat să reduc numărul jucăriilor lui Mihail, să le rotesc săptămânal și să-i ofer jucării care să-i stimuleze imaginația (adică jucării mai simple), mai degrabă decât jucării foarte colorate.

 

Pe voi care link v-a inspirat? Ce ați vrea să puneți în practică în perioada următoare?

 

mamiefericita

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *