Joia de acțiune Mămiceală

Joia de acțiune (nr. 23)

Joia de acțiune este o zi pe săptămână în care îmi doresc să fac ceva ce mi-am propus mai de mult timp, dar nu am apucat sau am uitat, o zi în care să mulțumesc cuiva, să citesc ceva interesant, să încep să fac lucrurile altfel. Iar joia de acțiune, mi-ar plăcea nu să fie doar despre mine. Mi-ar plăcea să inspir la acțiune și alte persoane care vor poposi pe acest blog, să promovez ideile/ blogurile care-mi plac și să pot să regăsesc aici anumite idei atunci când rămân fără inspirație.

***

N-am mai scris de mult pe blog pentru această secțiune. Nu cred că i-am lipsit cuiva, că n-am mai scris, că nu m-a tras nimeni de mânecă… Dar continui să scriu pentru că îmi place să împărtășesc resursele care pe mine mă inspiră și mă fac să cresc, să mă dezvolt și să mă bucur mai mult de viață.

Vă recomand mai jos 3 video-uri/ audio-uri ( 🙂 ) faine, faine, musai de ascultat în weekend + unul bonus, care este musai de pus în practică (eu am încercat 2 dintre rețete).

  1. Cum să îți simplifici viața – podcast realizat de Cristina Oțel. În podcast am găsit o idee super interesantă pe la început: să petreci o zi la hotel muncind departe de casă (în condițiile acestea pandemice în care muncim cu toții mai mult de acasă), iar seara o poți petrece cu copiii și soțul tot la hotel. Așa face invitata Cristinei Oțel. Pe Cristina Oțel o puteți citi pe blogul propriu aici. De asemenea, vă recomand să ascultați și alte podcasturi de ale ei, pentru că este o persoană cu o voce caldă și plină de resurse de energie și insirație.
  2. Cele 5 priorități ale unei mame – podcast cu Teodora Fernea realizat de către Teodora Ausan. Pe Teodora o știu de mai multă vreme, dar nu am interacționat la un nivel profund neaparat. Asta până când m-a intrigat o postare de a ei de pe Facebook și care a condus la acest articol. Vă invit să urmăriți acest podcast în care vorbește Teodora în mod autentic despre viața de familie creștină.
  3. This is why you`re tired all the time – Marisa Peer – dacă nu aveți chef să urmăriți tot video-ul, fiți atenți de la minutul 7. Vorbește despre limbajul pe care îl folosim să descriem ceea ce ni se întâmplă. Este o diferență majoră între: „Mă simt copleșit/ă. E nașpa ce mi se întâmplă. Mă omoară treaba asta” sau „Am mult de lucru acum. Este o perioadă mai grea, mai încărcată, dar va trece. Știu că este temporar”. 🙂

Și acum ceva mai comestibil 🙂 Câteva rețete ușor de făcut de la o mamă-vlogger pe care o urmăresc de multă vreme.

Voi aveți ceva resurse faine de împărtășit?

***

Sursa foto: pexels.com

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *