1

Joia de acțiune (nr. 18)

Joia de acțiune este o zi pe săptămână în care îmi doresc să fac ceva ce mi-am propus mai de mult timp, dar nu am apucat sau am uitat, o zi în care să mulțumesc cuiva, să citesc ceva interesant, să încep să fac lucrurile altfel. Dar joia de acțiune, mi-ar plăcea nu să fie doar despre mine. Mi-ar plăcea să inspir la acțiune și alte persoane care vor poposi pe acest blog, să promovez ideile/ blogurile care-mi plac și să pot să regăsesc aici anumite idei atunci când rămân fără inspirație.

***

Nu m-am pregătit foarte mult pentru această rubrică săptămâna aceasta… Vă propun doar câteva link-uri care merită împărtășite, precum și un exercițiu. Dar, cum am ratat joia de acțiune de săptămâna trecută – n-am scris nimic – am zis că musai să mai scriu ceva ca să nu-mi pierd ritmul. Nu știu dacă și vouă vi se întâmplă, dar de multe ori pornesc cu aplomb, bucuroasă de o idee nouă, fac niște treabă bună însuflețită de noua idee, dar pe parcurs apar alte lucruri sau priorități și nu-mi mai păstrez elanul sau energia la același nivel.

Are Otilia Mantelers 2 articole foarte faine care te pun pe gânduri ca părinte:

Reproșul pe care îl aduci copilului tău spune ceva despre povestea ta

De ce nu poți să stai cu mine? – după ce l-am citit, m-am regăsit de multe ori în situația în care îi spuneam lui Mihail: „Nu am timp de tine acum”… sau că îi spuneam „Imediat”, iar după ce vedeam că se liniștește mă apucam de altceva sau îmi continuam treaba… Așa că acum sunt mai atentă la nevoile de conectare ale copilului meu. De fapt, ale copiiilor mei, pentru că și Ștefana începe să aibă nevoie de atenție și de conectare (are 5 luni deja).

Un alt articol pentru părinți, mai spiritual, cum nu am mai găsit pe net: Trei daruri pe care le-am primit astăzi și un cer

De asemenea, vă recomand 2 articole generaliste, dar pe care este musai să le citiți și să reflectați puțin (nu le-am pus aici doar ca să mă aflu în treabă 🙂 ):

Idei greșite despre viața pe care aș vrea să le uităm

Productivitatea în timp ce lucrăm de acasă – de fapt sunt 2 articole aici, în această secțiune.

Iar exercițiul propus este să faceți în săptămâna ce vine cel puțin 3 complimente elaborate persoanelor din jurul vostru. În loc să spui: „Îmi place cum îți stă azi” să spui „Îți stă foarte bine pentru că se vede că ți-ai ales hainele cu grijă” sau că „îți pun în evidență ochii” sau că „îți pun în evidență silueta”. Să vedeți ce conexiune faină se poate construi cu persoana respectivă!

Sper să vă fie de folos. Dacă vă place această secțiune, vă rog să-mi lăsați un feedback în comentarii.

 

 

 

mamiefericita

One Comment

  1. Îți mulțumesc! 🙂 M-a surprins plăcut promovarea, cu cât și eu știu și recunosc că-i o postare mai altfel… de suflet, dar nu neapărat ușor digerabilă! Numai bine îți doresc și spor la fericire! ;*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *