0

Joia de acțiune (nr. 16)

Joia de acțiune este o zi pe săptămână în care îmi doresc să fac ceva ce mi-am propus mai de mult timp, dar nu am apucat sau am uitat, o zi în care să mulțumesc cuiva, să citesc ceva interesant, să încep să fac lucrurile altfel. Dar joia de acțiune, mi-ar plăcea nu să fie doar despre mine. Mi-ar plăcea să inspir la acțiune și alte persoane care vor poposi pe acest blog, să promovez ideile/ blogurile care-mi plac și să pot să regăsesc aici anumite idei atunci când rămân fără inspirație.

***

Joia aceasta vă propun să faceți împreună cu mine un exercițiu simplu: la finele fiecărei zile să vă gândiți la 3 lucruri bune/ frumoase pe care le-a făcut copilul vostru sau le-au făcut copiii voștri individual, fiecare.

Suntem în Săptămâna luminată (prima săptămână de după Paști). Fiecare dintre noi am sărbătorit Sfintele Paști în casa noastră cum am știut noi mai bine și mai frumos. Dar unele lucruri rămân constante în viața noastră și, de multe ori, nu avem răgaz să le schimbăm pentru că nu știm cum. Eu, de cele mai multe ori, nu reușesc să mă bucur de lucrurile frumoase și bune pe care le face fiul meu de aproape 3 ani, pentru că mereu mă concentrez pe ceea ce mă enervează sau mă tensionează pe parcursul unei zile. Și, evident, știe cum să calce pe coadă omul. Sau, pur și simplu, sunt zile în care eu sunt mai morocănoasă și-mi sare țandăra mai ușor (poate și pentru că n-am reușit să dorm bine peste noapte, fiindcă fetița noastră de 4 luni s-a trezit des sau poate pentru că nu am reușit să mă ocup de mine: să mănânc mai pe îndelete sau să citesc sau să mă machiez ori altele…). În fine, motive pot fi multe. Dar, cred că nu sunt singura mamă care face asta… Cred că este mai ușor, la finele unei zile în care suntem rupte de oboseală, să spunem „Uf, ce zi grea. Bine că a trecut!” în loc să spunem „Doamne-ți mulțam, că multe am mai făcut! Și am trecut peste multe cu copilul, care m-a surprins cu x, y, z lucruri/ acțiuni”…

Și ca toată treaba aceasta de contorizat lucruri frumoase să fie mai ușoară, vă propun să folosiți aplicația Presently – care în sine este o aplicație de tip Jurnal de recunoștință. Este ușor de folosit, gratuită și fără reclame. Aplicația vă va ajuta să notați toate lucrurile minunate pe care le-au făcut pruncii voștri sau le-ați făcut împreună cu ei. Iar din când în când, puteți reciti lista.

Pentru început, eu vă propun să țineți lista lucrurilor bune/ frumoase pentru 7 zile. Iar dacă vă place și considerați util acest exercițiu, până la final de carantină/ izolare la domiciliu chiar ar fi bun de făcut zilnic.

Cred că prima zi va fi ușor de făcut, a doua, poate mai greu, pentru că veți uita că ați spus că vreți să-l faceți. A treia, deja veți fi mai atenți pe parcursul zilei la ceea ce face copilul, ca să aveți „ce să notați”. Și tot așa, până când va deveni mult mai ușor. A, vă recomand să faceți acest exercițiu, dacă este posibil, împreună cu soțul/ partenerul. Va fi o activitate comună în care vă bucurați de copii, fără copii în preajmă și discutați fără să vă plângeți de ei 🙂

Dacă vă este util, dați-mi de știre și lăsați un comentariu mai jos. 🙂

 

mamiefericita

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *