0

Joia de acțiune (nr. 22)

Joia de acțiune este o zi pe săptămână în care îmi doresc să fac ceva ce mi-am propus mai de mult timp, dar nu am apucat sau am uitat, o zi în care să mulțumesc cuiva, să citesc ceva interesant, să încep să fac lucrurile altfel. Iar joia de acțiune, mi-ar plăcea nu să fie doar despre mine. Mi-ar plăcea să inspir la acțiune și alte persoane care vor poposi pe acest blog, să promovez ideile/ blogurile care-mi plac și să pot să regăsesc aici anumite idei atunci când rămân fără inspirație.

***

În ultima vreme mă preocupă ideea de responsabilitate personală și despre cum poți să-ți îmbunătățești viața. Când aud pe cineva care își plânge de milă, îl / o întreb în gând (că încă nu sunt așa de curajoasă):

Și ce te împiedică să ai viața pe care o dorești?

Cred că răspunsul pentru fiecare dintre noi este noi înșine/ însene. Viața este rezultatul alegerilor noastre (atunci când suntem adulți). Însă pe cele mai multe dintre alegeri, din păcate, le facem în mod inconștient, pe pilot automat. Tocmai de aceea, vă propun o serie de resurse mai jos pe care să le ascultați sau să le citiți în weekend.

Cum să-ți atingi obiectivele, discurs TED – Acest discurs subliniază ideea că schimbările mici, constante sunt cele care duc la îndeplinirea obiectivelor, micii pași sunt cei care aduc marile schimbări.

4 pași simpli ca să ai grijă de tine, articol în limba engleză – Cel mai mult mi-a plăcut că acest articol vorbește despre faptul că trebuie să-ți dai seama, să definiști ce înseamnă pentru tine grija de sine, self care-ul 🙂

Sunteți rutina, nu excepția – Dana Budeanu – Mi-a fost foarte greu să ascult vreun video de-al ei pentru că este foarte vehementă în părerile ei, ori e albă, ori e neagră, și pentru ca e greu de urmărit, nu are mereu coerență, face paranteză la paranteză. Dar, am reușit să ascult acest video (și vreau să-l urmăresc din nou) pentru că a rezonat cu ideea că nu există zile speciale și că viața este ceea ce trăim în fiecare zi, nu doar în vacanțe, de exemplu.

Stai la masă! – Dana Budeanu – Într-un mod idealist, mi-aș dori să aplic tot ceea ce spune ea, dar nu voi reuși degrabă. Însă, treptat, cu puțină conștientizare voi reuși să modific câteva lucruri care să ne îmbunătățească viața.

Și referitor la tema de casă pe care v-am dat-o joia trecută, eu mi-am notat căteceva, dar voi face o postare separată (că acum e prea târziu în noapte :))

mamiefericita

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *