0

Haine pentru bebeluși și copii mici pe care să nu le cumperi niciodată

Se găsesc atâtea magazine pentru copii și atâtea produse pe piață încât ca proaspăt părinte nu știi foarte bine ce să alegi. Sau poate vrei să faci un cadou unui copil (mai mic sau mai mare) și nu știi de unde vrei să începi. Ei, îți propun eu azi câteva de așa nu:

  1. Pantaloni sau salopete din material de blug – nu cumpărați așa ceva mai devreme de 3 ani, eventual din blug elastic. Din experiența mea, sunt destul de greu de incomozi pentru copii și greu de îmbrăcat.
  2. Bluzesau pulovere din bumbac neelastic – or fi drăguțe unele, dar, la fel, sunt greu de îmbrăcat. De fapt, copiii le pot îmbrăca atunci când le sunt mai mari, iar când le sunt potrivite, deja devin incomode. Evident, cumpărați haine din bumbac, nu din materiale sintetice.
  3. Pălării rigide – există pe piață atâtea modele drăgălașe, dar dacă nu se mulează pe capul copilașului sau dacă nu sunt lejere, atunci vor fi incomode sau chiar deranjantene pentru un copil sub 3 ani.
  4. Orice haină care nu este din bumbac minim 95% și care intră în contact direct cu pielea copiilor – este important ca pielea lor să respire și să fie iritată de țesăturile sintetice.
  5. Salopetele acelea întregi mai mari decât mărimea 56/62 (acele body împreună cu pantalonași) – mie mi se par greu de folosit și nici nu am folosit astfel de costumașe mai mult de primele 3 săptămâni, maximum prima lună. Apoi au devenit incomode pentru că dacă trebuia schimbat scutecul bebelușului, atunci trebuia să-i îndoi piciorușele cam mult ca să poți să-i scoți și să-i pui scutecul. Sau să-l dezbraci de tot. În plus, cam după prima luna vrei să-ți vezi bebelușul îmbrăcat ca pe un om cu bluzită (body simplu) și pantalonași. De asemenea, cum copilașul crește, s-ar putea să-l deranjeze acea terminație tip șoșetă la degețele atunci când este ținut în brațe la verticală.
  6. Pantofi înainte ca bebele sa umble – nu prea are sens să investiți în astfel de accesorii. Pentru că da, pantofii înainte ca sugarul să umble sunt doar un moft de-al părinților și care, uneori, chiar le face o defavoare copiiilor (se pot încălzi în pantofii respectivi sau pot fi mai rigizi și-i pot deranja).

Din experiența voastră cu ce ați mai continua lista?

– – –

Sursa foto: canva.com

mamiefericita

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *