0

Da` în ultima zi vii?

Nu știu dacă voi ați întâmpinat situații de genul, mai ales în instituțiile publice, dar eu m-am săturat să mi se atragă atenția: Da` în ultima zi vii?

E.ON sau Electrica nu mă înștiințează în felul acesta: Vă rugăm să trimiteți indexul autocitit astăzi, pentru că mâine e ultima zi.

Și dacă e ultima zi, ce? Ce înseamnă asta? Că se gată lumea? Ori ultima zi, nu e chiar ultima zi și atunci ieri trebuia să se cheme „ultima zi”.

Am pățit asta astăzi când am fost atenționată pentru că vin cu documentele în ultima zi. Păi, dacă e ultima zi, înseamnă că pot să le aduc chiar și azi. Sau, în traducere liberă: numai până azi pot să mai aduc documentele. Că dacă azi nu se mai puteau aduce documente, nu se mai chema azi „ultima zi”, ci „ultima zi” era aia de ieri.

Treaba asta am intâlnit-o, v-am zis, în instituțiile de stat. Argumentează că lumea vine în ultima zi, iar ei se aglomerează. Păi și ce. E dreptul lumii, al nostru, cum s-ar zice.

Ai opțiunea că dacă ți se termină programul de lucru să nu-mi mai primești documentele. Atât. În rest, n-ar trebui să mă atenționezi cu nimic. E dreptul meu să vin în ultima zi.

Până în ultima clipă, Dumnezeu îl primește în sânul Său pe păcătos, dar ferescă Dumnezo, să ajungi în insituțiile de stat în ultima zi!

 

Disclaimer: Cred că una dintre situațiile în care se impune să „nu te lași” pe ultima zi, este atunci când depinzi de sistemele informatice: adică încarci documentele pe o platformă. La noi, ălea de obicei cad în ultima zi, deci nu mai apuci să depui nimic. Mai ales platformele pe care se depun proiecte.

mamiefericita

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *