Mămiceală

Top 5 articole de îmbrăcăminte inutile pentru nou născuți

Scriu acest articol pe baza experienței mele cu 2 copii și-l scriu, atât pentru viitorii părinți, cât și pentru cei care cumpără cadouri pentru nou-născuți. Mă frustrează că se produc  și comercializează astfel de haine pentru bebeluși!

1. Body întreg cu fermoar/capse pe mijloc – Oare producătorii respectivi știu cât este de greu să scoți picioarele bebelușului, atunci când vrei să-i schimbi scutecul, adică de vreo 10 ori pe zi?

2. Body întreg cu fermoar/capse la spate – Wow! Chiar e o plăcere să pui bebelușul pe spate de fiecare dată când trebuie să-i dai alt scutec! Mai ales după ce a făcut caca 🙂

3. Body întreg cu fermoar/capse doar pe o parte a lui – Oare cum să faci să-i scoți și celălalt picioruș mai ușor? A, stai. Trebuie să-l dezbraci cu totul.

Două variațiuni pe acceași temă, că v-ți prins deja de șmecherie: body cu capse doar în partea de jos și la spate și body din material plușat (oare cine își ține copilul îmbrăcat în casă în haine plușate?)

4. Bluziță de orice fel – În opinia mea, mai mult decât niște body simple, fie scurte, cu capse care se închid între picioare, fie întregi, dar cu capse care pornesc de la ambele picioare și se continuă pe mijloc, un nou-născut nu are nevoie. O bluziță ca cea din poză este cam inutilă, foarte nepractică pentru că ori de câte ori iei copilul în brațe, bluzița se ridică în sus și-i lasă spatele gol.

5. Seturi precum cele din imagine – La fel, după mine, doar căciulița și pantalonii sunt folositori unui nou-născut. Babețica o va folosi abia după 3 luni, iar bluzița este nepractică.

Dacă vreți să faceți un mic cadou nou-născutului și nu știți exact ce ori s-o dați în bară, mai bine întrebați mama ce scutece folosește și cumpărați-i 1-2 pachete. Mai ales pentru că haine de nou-născut sigur și-a cumpărat singură deja. Iar haine pentru perioada 3-6 luni, deși par utile, s-ar putea să nu mai fie adecvate sezonului care urmează (dacă ați luat un body întreg plușat iarna, primăvara sau la începutul verii sigur nu mai este potrvit).

Iar voi, mămici, voi ce haine ați găsit că sunt nefolositoare/ nepractice pentru nou-născuți și bebeluși până la 3 luni? M-aș bucura să lăsați în comentarii sugestiile voastre!

S-ar putea să-ți placă și...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *