0

Joia de acțiune (nr. 13) – Vision Board 2019

Pentru mine, în urmă cu vreo 10 ani, joia era joia de folk (în Cluj se organizau concerte de muzică folk în Autograf, iar mai apoi în Irish Music and Pub). Apoi o bună perioadă a fost doar o simplă zi. Joia de acțiune este o zi pe săptămână în care îmi doresc să fac ceva ce mi-am propus mai de mult timp, dar nu am apucat sau am uitat, o zi în care să mulțumesc cuiva, să citesc ceva interesant, să încep să fac lucrurile altfel. Dar joia de acțiune, mi-ar plăcea nu să fie doar despre mine. Mi-ar plăcea să inspir la acțiune și alte persoane care vor poposi pe acest blog, să promovez ideile/ blogurile care-mi plac și să pot să regăsesc aici anumite idei atunci când rămân fără inspirație.

***

A venit 2019 și m-a prins fără rezoluții! Vai, cum o să mă descurc?! Cred că cel puțin la fel de bine ca și până acum, când îmi stabileam rezoluții la final de an, dar uitam de ele ulterior. Adică JUST FINE și chiar GREAT de multe ori. 🙂

Însă, anul acesta mi-am propus pentru prima dată să-mi fac un vision board. Am citit despre el tot felul de articole pe diferite bloguri, iar unele dintre acestea chiar m-au inspirat. Majoritatea propuneau să te lași inspirată fotografii din diferite reviste, dar bricolajul acesta nu este pentru mine, pentru că nu prea am 2 ore legate să-mi vină inspirația și nici 20 de reviste de femei sau glosy 🙂 Așa că am dat tonul inspirației în 3 pași:

  1. Mi-am stabilit 3 cuvinte cheie,

care să mă ghideze în deciziile ce le voi avea de luat, atât cele importante, cât și cele de zi cu zi. Cuvintele pe care le-am ales sunt: slow living, simplitate și tupeu (a se citi mai mult curaj).

Slow living pentru că deja simt că fac slalom: birou-acasă-joacă-adunat jucării-mâncat-spălat-frecat-„nu pune mâna, nu acolo, stop, nuuuu”-somn și totul pe repeat a doua zi.

Simplitate pentru că mi se pare că avem casa încărcată cu tot felul de obiecte de diferite mărimi și de toate culorile în funcție de ce ne-a plăcut la un moment dat sau de „zestrea” primită de la părinți. Și pentru că simplitatea costă, pe lângă a dona sau arunca unele lucruri, va trebui să ne luăm altele compatibile cu noile noastre gusturi…

Tupeu, eh, aici situația se complică. Știu că sună negativ și că, de obicei, o persoană cu tupeu e și cam nesimțită sau needucată, dar eu m-am gândit că nu vreau să mai las alte persoane să iasă în față doar pentru că mi-e mie „rușine” sau „jenă” să mă afirm. Iar când spun „a mă afirma”, mă refer la tot felul de situații, inclusiv la politică. Prea stăm pe tușă și așteptăm să vină alții să ne rezolve doleanțele. Prea ne subestimăm capacitățile și, uite, că vine unul cu tupeu și se bagă în față, iar apoi ne plângem că noi am fi acționat mai bine, dar nu „ni s-a dat” ocazia… Of… oare unde se vinde „tupeu” la kilogram, că vreau și eu vreo 2…

2. Mi-am stabilit, apoi, diferite alte cuvinte cheie

care reprezintă planuri ale vieții mele: sănătate, economii, job, comunitate, bucătărie…, micile plăceri ale vieții, călătorii, familie etc…

3. Am stat pe google și-am tot căutat imagini bazându-mă pe cuvintele cheie alese, iar apoi, am prelucrat totul în canva.com.

 

La final, am setat fotografia realizat ca background la laptopul meu. Și acum aștept să mi se întâmple lucruri minunate. Adică nu. FAC să mi se întâmple lucruri minunate.

Sper să vă inspire și pe voi acest exercițiu de imaginație și de auto-cunoaștere!

mamiefericita

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *