1

Joia de acțiune (nr. 5)

Pentru mine, în urmă cu vreo 10 ani, joia era joia de folk (în Cluj se organizau concerte de muzică folk în Autograf, iar mai apoi în Irish Music and Pub). Apoi o bună perioadă a fost doar o simplă zi. Joia de acțiune este o zi pe săptămână în care îmi doresc să fac ceva ce mi-am propus mai de mult timp, dar nu am apucat sau am uitat, o zi în care să mulțumesc cuiva, să citesc ceva interesant, să încep să fac lucrurile altfel. Dar joia de acțiune, mi-ar plăcea nu să fie doar despre mine. Mi-ar plăcea să inspir la acțiune și alte persoane care vor poposi pe acest blog, să promovez ideile/ blogurile care-mi plac și să pot să regăsesc aici anumite idei atunci când rămân fără inspirație.

_____________________________

1. Ouă roșii – că tot vin Paștile, cred că e important să vedem cum putem să vopsim ouăle folosind doar ingrediente naturale (fie că avem sau nu copii). Eu sunt curioasă să încerc turmeric și sfecla roșie, împreună cu foi de ceapă roșie.

2. Voi ce faceți cu uleiul alimentar folosit? – Benzinăriile Mol România îl colectează. De ceva vreme, eu și Cosmin, nu-l mai aruncăm în chiuvetă, WC sau gunoi, ci îl adunăm în sticle. Și ne-am oprit aici, pentru că nu știam cine îl colectează. Cred, însă, că după sărbătorile de Paști o să mergem cu uleiul colectat la una dintre benzinăriile Mol.

3. Iar despre garderobă – am scris și în postarea de data trecută despre filosofia #câte5,  dar am găsit într-un alt articol al aceleași autoare o idee interesantă, care subliniază ideea de simplitate:

Amenajându-mi apartamentul, știam exact ce lucruri mi se potrivesc. Le-am căutat și le-am luat. Cum era firesc, s-a întamplat să găsesc apoi ceva ce mi-ar fi plăcut și mai și. Mai ieftin poate. Mai bun. Mai și mai. Și atunci, am realizat că dacă ar fi fost haine, aș fi avut 34 de feluri de gresie, 57 de lămpi, 1098 de farfurii. Și am înțeles că a avea 30 de rochii doar pentru că au fost la reduceri, erai suparată în ziua aia, așa se poartă sau pentru că are și Mimi una la fel și nu puteai rămane mai prejos, este la fel de absurd cu a-ți lua 30 de noptiere pentru dormitor. Doar așa, pentru că nu le-ai putut rezista.

4. Recent am dat peste o filosofie interesantă: 10 idei pe zi presupune să notezi 10 idei pe zi despre diferite subiecte care te interesează sau domenii unde dorești să fii mai creativ. Eu cred că o să încep cu numele afacerii mele 🙂

 

Pe voi ce v-a inspirat azi? Ce doriți să puneți în practică? Dacă aveți idei/ link-uri interesante, împărtășiți-le printr-un comentariu, poate și altcuiva îi va fi de folos!

mamiefericita

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *