Deja avem 1 an de când suntem în Oradea. Ne-am mutat în apartamentul nostru. Pe care l-am renovat și amenajat după gustul nostru (vine o postare cu lecțiile învățate din perioada renovării).
Mi-am deschis firma. Am început să am clienți. Am renunțat la o colaborare. Am încheiat o altă colaborare. Am avut curajul să refuz două colaborări. Am învățat mai multe despre cum să-mi aleg clienții, ce fel de clienți îmi doresc, cum doresc să fiu ca antreprenor, ce servicii ofer și ce servicii nu-mi doresc să fac.
Mă bucur că am avut acest curaj de a-mi deschide firma. Am putut sta acasă cu copiii atunci când au fost bolnavi, fără să-mi fie teamă că mă dă patronul afară. Am putut avea zile libere atunci când am avut nevoie.
Totuși, am avut un preț de plătit. Plătesc taxe la stat, cam 1/3 din ceea ce câștig în prezent, adică întâi lucrez pentru stat, abia apoi pentru mine. Am avut câștiguri mai mici decât atunci când eram angajată. Dacă nu muncesc într-o zi, n-am ce încasa. Nu-mi plătește nimeni concedii medicale. A trebuit să fiu atentă cum lucrez pentru clienți, dar și să mă gândesc cum vreau să mă poziționez ca profesionist.
Ca părinte, simt că am devenit un părinte mai înțelept și mai blând cu copiii mei. Am avut și situații în care a răbufnit furia din mine și am reacționat greșit. Mereu mi-am cerut iertare copiilor. Și mereu am reparat „stricăciunile”. Așa cum propune și metoda Circle of Security, metodă de educație parentală dezvoltată pe teoria atașamentului.
Anul trecut am devenit facilitator acreditat Circle of Security. Iar anul acesta îmi propun să și am 2-3 serii de cursanți.
Anul trecut am finalizat modulul I psihopedagogic și am început cel de-al doilea modul. În curând voi avea primele examene.
Mi-am dat seama că majoritatea oamenilor vor să ajute dacă știi să ceri ajutorul.
Nu mi-am stabilit obiective, nici personale, nici profesionale, astfel că simt că nu prea pot măsura progresul meu.
M-am îndepărtat de anumiți oameni.
Am fost suprinsă că au existat oameni care m-au recomandat mai departe și, astfel au venit către mine noi oportunități.
Am realizat cât de important este spațiul în care trăiești, cât este de mare, de luminat și de ordonat. Important pentru buna-înțelegere din familie. Trăim într-un spațiu mai mare și mai luminos decât cel pe care îl aveam în Cluj. Și mi-am stabilit niște principii privind organizarea și curățenia, care ne ajută să avem o casă curată. În majoritatea timpului, desigur (dacă plănuiți o vizită, anunțați, totuși cu jumătate de oră inainte).
Am învățat că multe lucruri depind de mine, de femeia din casă. Mai ales privind liniștea în casă.
Am început colaborare cu Zile și Nopți.
Am participat la cursuri și webinarii, atât plătite, cât și gratuire.
M-am răzgândit în privința unei angajări și m-am simțit vinovată că i-am încurat pe respectivii oamenii.
Am citit mai puțin decât aș fi vrut. Am citit haotic: am citit 3-4 cărți în paralel, fără a finaliza niciuna la un moment dat.
Mi-am dat seama că dacă relația mea cu mine este bună, atunci și relația cu soțul și copiii sunt bune.
Am învățat să caut progresul, nu perfecțiunea. Am învățat că perfecțiunea reprezintă o scuză, de fapt, nu o calitate.
Și ca o concluzie, sunt mândră de mine pentru că ne-am amenajat casa frumos, că am făcut cursul de Circle of Security, că am dezvoltat un scurt program de setare de obiective, că m-am apucat de modulul psihopedagogic și, mai ales, că am ales să lucrez pe cont propriu.
Te invit și pe tine să notezi 3 aspecte de care ești mândra și mai ales cum ai fost atunci când ai realizat acele lucruri. Este un exercițiu foarte util ca să vezi ce calități ai.